Národní přehlídka koní Kinských a Slavnosti koní

30.08.2014 00:00

V závěru prázdnin v sobotu 30. srpna proběhl další ročník Národní přehlídky koní Kinských.  Na akci bylo přihlášeno 50 koní rozdělených do 12 kategorií. Ač předpověď počasí nebyla příznivá, po celou sobotu panovalo příjemné letní teplo.

Národní přehlídky probíhají tradičně v Hradištku u Sadské, kde má své sídlo Svaz chovatelů koní Kinských.  Tak tomu bylo i v letošním roce.

Zatímco v sobotu se v areálu TJ Equus Kinský rozdávaly chovatelské prémie těm nejlepším zástupcům kinského koně, v neděli 31. srpna se kolbiště otevřelo Slavnostem koní s bohatým jezdeckým programem... Pro diváky bylo připraveno celkem 17 různých ukázek z oblasti jezdectví. Nechyběla prezentace Kinských koní a to například ve čtverylce spolu s fríským hřebcem Pietrem von Diphoorna nebo v ukázce toho nejlepšího z chovu v závislosti na výsledcích přehlídky z předešlého dne. Dále diváci mohli sledovat ukázku z výcviku policejních koní, kteří po té představili i pushball a ukázku hry pola. Během odpoledne se uskutečnila soutěž Jump and Drive, tedy soutěž štafety mezi parkurovým jezdcem a kočárem. Po ní následovala soutěž mini maxi. O ukázku drezury se zasloužila Libuše Půlpánová ml. v sedle plemenného hřebce Sira Galanta, která předvedla drezurní kür.