VĚLOPOLSKÁ PODKŮVKA 2015

20.06.2015 10:38

V sobotu 20. června se uskutečnil 1. ročník závodů pro děti na ponících a amatérské jezdce Vělopolská podkůvka. Pořádající klub JK Vělopolí spolu se „Stájí M Ropice“ připravil řadu skokových a westernových soutěží. Obecenstvo se mohlo zapojit do nelehké disciplíny „Vělopolský Železník“, která vyžadovala značnou fyzickou zdatnost. Průběh akce obohatila svým vystoupením Voltiž Duha, kde děti od 4 let předvádějící na koni gymnastické cviky za doprovodu hudby z Popelky mnohé dojaly k slzám. Počasí, které mezi deštivými dny darovalo jeden slunečný, chlazené čepované nápoje, domácí guláš a koláče, početní soutěžící a dobře naladění diváci spolu vytvořili ideální atmosféru pro příjemně strávený jezdecký den.

Výsledky ze soutěží:

Křížkový parkur do 30 cm s vodičem: 1. Gabriela Ferfecká s Nickem, 2. Klára Slováková s Juráškem, 3. Markéta Černá se Štístkem.

Křížkový parkur do 30 cm pro děti: 1. Kateřina Dudová s Kájou, 2. Nikola Niedobová s Bleskem, 3. Kristýna Juřinová na Saternovi, 4. Natálie Pelikánová se Štístkem, 5. Adéla Kožusznik se Štístkem.

Parkur do 60 cm open: 1. Soňa Hermannová s Fidorkou, 2. Kateřina Dudová s Kájou, 3. Sandra Tyčová s Otarem, 4. Sandra Majsová s Laurou, 5. Krystýna Juřinová se Saternem.

Parkur do 80 cm open: 1. Darina Cupková s Tamarou, 2. Tereza Nevřalová s Lancelotem, 3. Izabela Bocková s Luckym, 4. Sylvie Cieslarová se Sarah Picasso, 5. Monika Gabzdyl s Fatimou.

Jízda zručnosti pro děti (s vodičem): 1. Klára Slováková s Citou, 2. Adéla Kožusznik s Juráškem, 3. Markéta Černá se Štístkem, 4. Valentýna Mlýnková s Citou, 5. Terezka Kubeczková s Juráškem.

Jízda zručnosti open: 1. Sandra Majsová s Laurou, 2. Weronika Hlisnikowska s Mischel Trinity Vitality, 3. Justyna Kopel s Wellou, 4. Petra Szlaurová s Harpoonem, 5. Natalia Wyrostek s Harrym.

Barely open: 1. Tereza Nevřalová s Lancelotem, 2. Gabriela Labudová s Diamentem, 3. Petra Szlaurová s Harpoonem, 4. Nikola Niedobová s Bleskem, 5. Marie Szlauerová se Sindy.

Slalom open: 1. Tereza Nevřalová s Lancelotem, 2. Nikola Niedobová s Bleskem, 3. Adéla Kožusznik s Juráškem, 4. Tereza Kubeczková s Juráškem.

Vělopolského Železníka získal Vojtěch Bělovský.

Vělopolské podkůvky 2015 se zúčastnilo 38 jezdců na 27 koních ze 14 stájí. Celkem proběhlo 73 startů.

Veliké díky za obětavou práci při organizaci Vělopolské podkůvky 2015 patří celému organizačnímu týmu. „Stáji M Ropice“ za stavbu parkuru, načančané překážky, honosné stužky, triu hodnotící komise (Ivona Labudová, Yvona Diabelcová, Beata Gabzdylová) a moderátorce Jance Vavrošové za plynulý průběh soutěží. DJ Michalovi Čudovi za hudební doprovod. Firmě Pro North Czech a.s. v zastoupení Janky Kurové a Karola Šlavky a firmě Vikra služby s.r.o. za občerstvení, členům JK Vělopolí z.s. za hodiny organizace nezbytného zázemí, obci Vělopolí za finanční podporu a v neposlední řadě sousedům, kteří poskytli elektřinu, vodu, zapůjčili přilehlé pozemky. Těšíme se na další ročník!

Foto z akce u "Tysil Lori" nebo ve "Fotogalerii"