Mikulášská pony jízda 2014

06.12.2014 16:17

Mikulášská jízda (6.12.2014)

To by bylo, aby do stáje nedorazil Mikuláš s pořádným čertem (škoda, že ti čerti nemají žádný vliv na poníky :-) ).

Všichni členové klubu se scházeli od 8 hodin rána. V provizorní klubovně byla nachystaná snídaně - chlebíčky, zelňačka, bábovky, buchty a zavonělo také čerstvě napečené cukroví.

Původně byl naplánován výšlap do Beskyd na horu Goduli. Jezdci na velkých koních měli mít trasu přes Řeku, mělo se přidat 5 koní z okolních stájí. Pony klub a nejezdecký doprovod pak vycházet z náměstí v Komorní Lhotce. Na kopci na nás měl čekat pan v červeném s kudrnatým doprovodem, měl být nachystaný program v pobobě soutěží. Člověk míní, počasí mění. Na řadu přišel plán B. Z turistického výšlapu byly nakonec pony hry. Zázemí poskytnul JK Chotěbuz v jejich zánovní jezdecké hale. V kavárně s výhledem na jízdárnu příjemně plápolal oheň, vysoce ceněno bylo také čisté sociální zařízení. Instruktorky nachystaly překážkovou dráhu spojenou s jízdou zručnosti, na které se postupně prostřídaly na ponících všechny děti. Ty, které zrovna čekaly na uvolnění poníka si čas krátily skákáním přes překážku formou soutěže mini-maxi (kdo přeskočí nejvíce). Hry zakončila návštěva Mikuláše a čerta. Holky byly zkoušené z angličtiny, malí kluci (4, 5 a 5 let) našli odvahu a řekli básničky. Neřekli, krásně recitovali. Odměnou všem byly sladké balíčky. Poníci poslouchali, děti veselé, rodiče se tvářili spokojeně - co víc si přát :-) .

Děkuji všem, kteří pomohli v zorganizování tohoto dne. Jmenovitě Jiřina a Eva Juřenové, Kateřina Chrobáková, Ing. Janka Vavrošová, René Benatzky, Renatka Chmielová (za zapůjčení poníka).